L’efecte crida a Amazon pel #Brexit


Ja s’ha fet el referèndum a la Gran Bretanya, ha guanyat el Brexit i ara toca analitzar les repercussions de la sortida del país de la UE. Es fan tertúlies amb analistes però a les xarxes la gent es mou per altres coses!


Tertúlies i programes analitzen, Què passarà a partir d’ara?. De quina manera afectarà aquesta decisió dels britànics a la Unió Europea. Com ens afectarà per exemple als catalans?. Analists polítics, periodistes entesos i presentadors preparats intentant oferir el millor. La borsa i l’IBEX-35 cau i sembla que això només afecta les grans economies i es veu que a dos bancs a casa nostra: El Banc Sabadell i el Santander.

Foto de Reuters – Els mercats de divises després del Brexit

A les xarxes qui no córre vola!
La caiguda d’un 13 per cent de la lliura ha fet córre com la pólvora un missatge: aneu a comprar a Amazon UK que els preus han baixat en picat. Sembla de lògica. A mesura que avancen les hores més persones segueixen aquesta crida. El trànsit cap al web ha augmentat les últimes hores però des d’Amazon, lògicament, no volen dir res ni fomentar aquestes corradisses virtuals. Correu, correu, que el món s’acaba!

A Xataka especulen
Quan passen coses com aquesta, el millor és anar als blogs dels especialistes perquè segurament ja han fet el rastreig abans que tu. El blog de tecnologia Xataka, Javier Pastor ha analitzat ràpidament els preus. La seva conclusió és que les principals conssoles no han baixat de preu. De totes maneres especulen amb el fet que Amazon UK s’hauria curat en salut i hauria retocat preus al llarg d’aquest divendres.

Asos no funciona
Es dona el fet que per exemple el web britanic de moda Asos que ofereix productes de moda per a tot el món, aquest divendres no funciona. Posen aquest missatge:

Captura de pantalla de la porta d'entrada a la xarxa del web asos.com després del Brexit

Captura de pantalla de la porta d’entrada a la xarxa del web asos.com després del Brexit

 

Però què és realment important?
Poder saber cóm estan els britànics. Jo ja he pogut contactar via WhatsApp amb la meva amiga i companya periodista de l’Agència EFE, la Judith Mora i el seu company cartoonista Tim Sanders. Em diuen que estan en estat de shock i que cal veure quin tipus de poder queda ara a la Gran Bretanya després de la dimissió de Cameron.

Però no ens enganyem jo estic contenta perquè he pogut respondre-li amb una emoji d’una paella.

Aquesta setmana s’han estrenat les noves emojis i parlant de compres. He pensat que a partir d’ara ja puc estalviar paraules i dir-li al Joan això:

 

Emoji compraremoji cogombreemoji amanidaemoji cacauet

“Compra cogombres que farem una amanida i després …”

Espero que no em malinterpreti: “No has anat a comprar! M’importes un cogombre! Em faig una amanida i li poso cacauets!

Què feia fins ara sense aquests símbols? Res ja no tornarà a ser igual!

 


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mobiquo/public_html/holamariola.cat/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/mobiquo/public_html/holamariola.cat/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Leave a Reply